Jump to Main ContentJump to Primary Navigation
Top

We wish we worked here

Google-Office-London_4.jpg
Google-Office-London_7.jpg
Google-Office-London_8.jpg
Google-Office-London_6.jpg
Google-Office-London_5.jpg
Google-Office-London_3.jpg
Google-Office-London_2.jpg
Google-Office-London_1.jpg

While the Stylist offices are pretty cool, we're overcome with jealousy on seeing pictures of the new Google London offices designed by leading interior design and architecture studios PENSON.

Situated in the Central St. Giles Building in the heart of London’s bustling Covent Garden area, the new PENSON-designed Google HQ looks more cosy London townhouse than 9-5 office space.

ABOVE: Google London HQ reception area features a wall of Union Jack flags

With a focus on comfort, relaxation and efficiency, the Google London HQ gives a huge nod to all things typically British – from Union Jack-covered walls in reception and ‘Secret Garden’ areas up on the roof, to a 200-seater ‘Town Hall’ meeting room, 'Granny Flat' area complete with rocking chairs and cosy vintage furnishings, and even an allotment space where Googlers can plant herbs and vegetables. Ping pong tables, it seems, are SO last year.

ABOVE: The cosy 'Granny Flat' space

ABOVE: An office like no other - there are 1250 desks and 1250 meeting chairs or 'collaboration seats' per floor at Google London HQ

And the green credentials don’t stop there. PENSON have adhered to Google’s Red List removing as many harmful ingredients as possible from materials used in the design and construction, and using water-based products wherever possible, as well as high volumes of reclaimed and recycled materials throughout the 160,000 sq ft interior space.

ABOVE: A Secret Garden space - the little private booths are on a sun-trapped balcony space

All we know is, looking at those plush sofas, fun work spaces and quirky furnishings, we might struggle to actually do some work.

ABOVE: A punchy mix of old-fashioned chintz and ultra-modern furnishings

ABOVE: Bespoke submarine type 'noise-tight' doors with 'Do Not Turn to Open', bring a big splash of light-hearted quirkiness

ABOVE: The Google Park, a huge garden area on the sun-trap balcony

ABOVE: Googlers hard at work... honest!

What do you think? Would you love to work in a place like Google's London offices, or would you prefer a more minimal space? Tell us your thoughts on Twitter @StylistMagazine or in the comments section below

Related

saxo-headquarters-splash.jpg

Envy-inducing offices

HEALS-Archive_Inspired_Scan.jpg

6 ways to redecorate your rented home

skipshero1.jpg

Cosy Homes...Made From Skips

Comments

Latest...

Europe's refugee crisis: five ways you can help

Five ways to make your support heard

03 Sep 2015

The unexpected rise of the elated divorce selfie

Challenging stigma and shame around failed relationships

03 Sep 2015

Woman documents her recovery from anorexia on Instagram

“I want to use this as an opportunity to say something important”

03 Sep 2015

This woman can surf in heels

03 Sep 2015

Maternity leave: we uncover the shocking truth

“I was given 24 hours to resign”

02 Sep 2015

Meet the latest (inseparable) stars of Instagram

Young girl and devoted puppy win hearts

02 Sep 2015

Photographer captures powerful images of girlfriend’s labour

A 17-hour home birth and the tender first moments of motherhood

02 Sep 2015

Woman's tattoo illustrates what it’s like to suffer from depression

“I'm fine” - or “save me”?

02 Sep 2015

The common trait all happy couples share

Is this the secret to love?

01 Sep 2015

How much water should you really be drinking?

Two experts explain the truth behind the water myths

27 Aug 2015